La Generalitat retreu a Lambán que escup sobre Catalunya

El president de l'Aragó tracta de supremacista l'independentisme i proposa una candidatura conjunta per organitzar els Jocs d'Hivern del 2034

Reunió del govern de la Generalitat del 28 de juny del 2022
Reunió del govern de la Generalitat del 28 de juny del 2022

El govern de la Generalitat de Catalunya ha reclamat aquest dimarts al president de l’Aragó, Javier Lambán, que “deixi en pau els catalans” i que cerqui vots “no escopint sobre Catalunya”, després que Lambán hagués tractat de “supremacistes” els independentistes en una entrevista concedida a La Vanguardia.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha criticat el que considera un ús amb “lleugeresa” del concepte de supremacisme i ha vinculat els polítics que el fan servir amb la catalanofòbia.

El president de l’Aragó, a qui la Generalitat ja havia tractat de catalanòfob i ha culpat reiteradament del fracàs en l’intent de presentar una candidatura als Jocs d’Hivern del 2030, també ha plantejat en la mateixa entrevista tornar a optar pels Jocs d’Hivern de la mà amb Catalunya en una candidatura per a la cita del 2034 a la qual ha proposat que s’hi sumi Navarra.

Així mateix, ha assegurat que l’Aragó i Catalunya, en solitari, no aconseguiran mai organitzar uns Jocs d’Hivern, i ha mostrat el seu rebuig al fet que se’l culpi del fracàs de la candidatura descartada pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) per a la cita del 2030.

No obstant això, una setmana després d’aquell anunci del COE, la Generalitat encara manté preparatius per presentar una proposta només catalana amb l’objectiu de tancar el projecte aquest mes de juliol “per quan una candidatura sigui possible”, segons va explicar la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari