El govern d’Aragonès guardona Estopa amb la Creu de Sant Jordi

La Generalitat també atorgarà el premi als Laboratoris Hipra i a l'actriu Carme Elias, entre d'altres

El grup Estopa en concert

Foto: @estopaoficial

El govern de la Generalitat que encapçala Pere Aragonès (ERC) ha aprovat aquest dimarts la llista de guardonats amb la Creu de Sant Jordi i, entre els noms anunciats, destaquen el grup de música Estopa, l’actriu Carme Elias, els Laboratoris Hipra, el pallasso Tortell Poltrona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu. Com ha destacat la portaveu de l’Executiu català, Patrícia Plaja, la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat als qui han donat “serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural”.

Estopa, el grup format pels germans David i José Manuel Muñoz, ha sigut guardonat per ser “el grup català que més discos ha venut i per la popularitat” de les seves cançons, amb temes relacionats amb la “quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana”. Pel que fa als Laboratoris Hipra, Plaja ha destacat “la seva implicació en la recerca d’una vacuna contra la covid-19 i el seu compromís amb la salut pública catalana”.

Altres entitats que rebran el guardó són la Companyia Elèctrica Dharma, amb més de 50 anys d’experiència treballant en escenaris, la Fundació del Gran Teatre del Liceu, l’Orfeó Vigatà, la Joventut de la Faràndula, l’Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira, l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius i l’Associació El Círcol de Reus.

Pel que fa a les persones guardonades, hi ha l’exjugadora de bàsquet Laia Palau; l’actriu Carme Elias,  que fa uns mesos va fer públic que patia alzheimer; Jaume Mateu Bullich, conegut com al pallasso Tortell Poltrona; l’activista Fàtima Ahmed; la professora durant el franquisme Maria Carme Cardó; l’artista Mari Chordà; el productor discogràfic Joan Carles Doval; la professora i intèrpret Rosa Maria Duran i l’escriptor Josep Espunyes.

El govern català també atorgarà la Creu de Sant Jordi a la física María del Carmen Llasat, al pintor muralista Josep Minguell, a la professora, política i activista Maria Olivares, al pagès Lluís Parés Ramoneda, a l’enginyer Jordi Puig, al sociolingüista Miquel Strubell, al fotògraf Hisao Suzuki, al físic Lluís Torner, a l’economista Carme Trilla, a la pastora Marina Vilalta i a l’artista plàstic Andreu Vilasís.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari