Perilla el càrrec de Patrícia Plaja?

La portaveu del govern s’ha guanyat el rebuig de part dels consellers i conselleres pel seu afany de protagonisme

Patrícia Plaja, a 'Els matins' de TV3, el 15 de juny, i a la festa d''Eufòria', dos dies després

Patrícia Plaja va assumir el càrrec de portaveu del govern de la Generalitat precedida del prestigi d’haver actuat amb molta professionalitat, rigor i humilitat com a cap de premsa dels Mossos d’Esquadra durant 13 anys. Especialment aplaudida va ser la seva gestió durant la crisi dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017. Les primeres actuacions de Plaja com a portaveu del govern van mantenir la tònica de discreció i eficàcia dels anys que va estar al Departament d’Interior. D’un temps ençà, però, ha adoptat postures d’un protagonisme personal que desagraden a part dels membres del consell executiu del qual n’és portaveu.

Les rodes de premsa del govern de la Generalitat sempre eren conduïdes per algun conseller, com passa amb les del govern espanyol. El govern català que va sortir de les eleccions del febrer del 2021 va optar per una fórmula nova, que les rodes de premsa les conduís una periodista amb criteris de professionalitat i sense adscripció política. Els primers mesos, Plaja va assumir aquesta funció però des de fa un temps actua com si fos una representant política, imparteix doctrina ideològica, s’ha permès el luxe de criticar públicament el periodista Xavier Rius, director del digital e-notícies, a qui va intentar impedir l’accés a les rodes de premsa del govern, i, finalment, s’ha produït el conflicte amb TV3 arran de l’ús d’un vestit escotat en una entrevista que li van fer a Els matins, el 15 de juny.

Plaja havia anat al matinal de TV3 per explicar els canvis que pensa introduir en la seva tasca per reforçar el paper de portaveu de l’executiu, ara que fa un any del seu nomenament. Ha anunciat que donarà més entrevistes als mitjans, que presentarà actes del Govern i que respondrà preguntes dels ciutadans a través de les xarxes socials. Ha arribat el moment d’explorar “nous formats”, va dir.

La polèmica amb TV3 pel seu escot ha neguitejat part de l’executiu. Periodistes del seu entorn, com Anna Punsí, de TV3, o Maria Xinxó, de RAC1, van acusar els responsables d’Els matins de retocar-li el vestit amb unes pinces perquè, segons ells, Plaja estava incomodada perquè se li veien els pits. La portaveu del govern no va optar per la discreció arran d’aquesta polèmica i va penjar al seu portal de Twitter un extens comunicat titulat “L’escot no m’incomodava, això sí”. Es referia a la polèmica generada, a la qual ella va contribuir amb aquest article, publicat el 16 de juny.

Tampoc no va ser gens discreta quan es va presentar a TV3 l’endemà, el 17 de juny, per participar a la festa organitzada pel programa Eufòria. Portava un vestit escotat que semblava una provocació a les professionals de TV3 que s’havien sentit ofeses per les acusacions de censura que havien patit per part d’amigues de Plaja. Una d’elles, Maria Xinxó, va penjar al seu perfil d’Instagram fotografies d’ella i de la portaveu del govern a la festa. Va semblar una provocació que a la següent roda de premsa, el 22 de juny, portés el mateix vestit escotat de la polèmica.

Després de l’enrenou viscut, era lògic que es presentés a una festa com aquella o que exhibís el mateix vestit escotat motiu de la controvèrsia? S’ho pregunten consellers i conselleres del govern català, que creuen que ha arribat el moment de canviar de portaveu, i no perquè el seu escot sigui més o menys gran.

De moment, Maria Xinxó ha eliminat el seu perfil d’Instagram on va publicar les fotografies on sortia Plaja a la festa d’Eufòria.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.