Terradellas va connectar Puigneró amb serveis d’intel·ligència d’Israel

L’actual vicepresident català es va reunir entorn del 2018 amb membres del Shin Bet i del Mossad, revela ‘El Confidencial’

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

Jordi Puigneró, l’actual vicepresident de la Generalitat, es va reunir amb membres del Shin Bet i del Mossad, agències d’intel·ligència d’Israel, gràcies a la connexió que li va facilitar Víctor Terradellas, exresponsable de relacions internacionals de Convergència, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, Terradellas va aconseguir que Puigneró fos rebut i en va quedar constància en un missatge enviat el 27 de febrer del 2018 per l’exresponsable de relacions internacionals de Convergència a l’expresident català Carles Puigdemont, per bé que la data concreta de la trobada no hi consta.

Terradellas va comunicar a Puigdemont que havia lligat una visita de Puigneró amb “la intel·ligència interior israeliana”, que seria el Shin Bet, i que estava preparant “una nova trobada amb els serveis d’intel·ligència exteriors israelians”, el Mossad.

Puigneró era aleshores secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, i tres mesos després va esdevenir conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del govern presidit per Quim Torra. El Confidencial assegura que Puigneró va comunicar als seus interlocutors una intenció de comprar material d’espionatge a Tel-Aviv per un import de 27 milions d’euros -que seria rebaixat a 23,5 milions-, per al qual preveia un enviament des de París per carretera que evités el control de les autoritats espanyoles.

En concret, fonts citades pel mateix digital indiquen que Puigneró, gràcies a Terradellas, va ser rebut per Erez Kreiner, exresponsable de ciberseguretat israelià i membre del Shin Bet, i que l’actual vicepresident va assistir a més reunions a Tel-Aviv, una de les quals amb Leo Gleser, exmembre d’elit de Mossad dedicat al sector de la seguretat privada. Xavier Gatius, director del Cesicat, i Iván Monforte, cap de gabinet de Puigneró, el van acompanyar.

El Confidencial, a més, assegura que Terradellas, en les setmanes posteriors a aquesta comunicació amb Puigdemont, va conversar amb freqüència amb un rabí de Barcelona per concertar una reunió amb algú que havia de desplaçar-se a la capital catalana, i amb León Amiras, vicepresident del Col·legi d’Advocats de Jerusalem i president d’OLEI, una organització d’immigrants d’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal a Israel, el qual li va comunicar sobre el cas català, segons la mateixa informació, que “el món començar a comprendre el dret a la independència dels pobles”.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari