Els comuns proposen crear una oficina per vigilar l’execució pressupostària a Catalunya

La mesura encara ha de rebre el vistiplau de la Generalitat i de la part socialista del govern central

Jaume Asens i Jéssica Albiach

En Comú Podem presentarà aquest dimarts una iniciativa legislativa per crear una oficina que s’encarregui del seguiment de l’execució pressupostària de l’Estat a Catalunya. Ho han anunciat en una roda de premsa els presidents del grup de la formació al Congrés, Jaume Asens, i al Parlament català, Jéssica Albiach, els quals han explicat que l’oficina dependria del Ministeri de Mobilitat i Agenda Urbana -encapçalat per la ministra Raquel Sánchez- i que estaria formada per l’Executiu central i el català.

Segons Asens, l’organisme “ha de servir per revertir l’incompliment històric” en l’execució d’inversions a Catalunya, una proposta que compta amb el vistiplau de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, però que encara ha de rebre l’aprovació de la Generalitat i dels socialistes. La idea dels comuns és que l’oficina tingui una doble seu: Madrid i Catalunya.

Albiach ha instat el president del govern català, Pere Aragonès, i el president del grup parlamentari de PSC, Salvador Illa, a sumar-se a la proposta, inspirada en l’oficina ja existent on els executius català i espanyol tracten l’àmbit de Rodalies. “Està bé denunciar la manca d’infraestructures a Renfe, Adif o ports de l’Estat, però queixant-nos no solucionarem un greuge històric”, ha argumentat la líder dels comuns a Catalunya.

Asens i Albiach s’han mostrat “convençuts que aquesta mesura de consens i de sentit comú” comptarà amb el suport dels socialistes, i han defensat que “servirà per acabar amb una sensació d’abandonament, que és terreny adobat per als enemics del diàleg”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari