L’Estat només ha executat el 35% de les inversions previstes a Catalunya el 2021

S'han invertit 739,7 milions dels 2.068,1 milions que es preveia en els pressupostos

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

Foto: @Haciendagob

La inversió executada per l’Estat durant el 2021 a Catalunya ha quedat lluny de les previsions que contemplaven els pressupostos. Segons l’informe que ha publicat aquest dilluns el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, dels 2.068,1 milions d’euros que el Govern central es va comprometre a invertir en la comunitat catalana només se n’han executat 739,7 milions, és a dir, el 35,7%.

En total, Catalunya va rebre el 9% del total d’inversions regionalitzades, una xifra que suposa gairebé la meitat del seu pes en el PIB, mentre que en la Comunitat de Madrid s’han executat més inversions de les que estaven pressupostades. Concretament, segons les dades publicades per Hisenda, el 2021 l’Estat va invertir a Madrid 2.085,9 milions d’euros, un 187,3% del previst.

Pel que fa a la resta de comunitats, territoris com Castella-la Manxa, La Rioja, i l’Aragó han rebut més inversió de l’esperada -entre un 19 i un 8% respectivament- mentre que a Astúries, Andalusia, la Comunitat Valenciana i Cantàbria l’execució no ha complert el que estava pressupostat.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari