El govern català es planteja un Sant Joan amb restriccions per evitar més incendis

Interior admet “tensió” i “sobreesforç”, però rebutja parlar d’un risc de col·lapse en el cos de Bombers

El conseller Joan Ignasi Elena
El conseller Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha avançat que el govern català es planteja la possibilitat d’aplicar restriccions per Sant Joan amb l’objectiu d’evitar nous incendis, però ha especificat que serien mesures localitzades en territoris i no generalitzades.

En declaracions a RAC1, Elena ha xifrat en una mitjana de 60 els incendis que cada dia pateix Catalunya des de dimecres passat i ha dit que les noves mesures s’anunciaran entre aquest dimarts, dia 21, i aquest dimecres, dia 22.

Sobre l’abast de les mesures, el conseller ha rebutjat les de caràcter general “perquè la realitat és molt diferent” a cada lloc, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha indicat que les prohibicions que es decideixin aplicar “han de ser en llocs molt concrets”.

Tots dos, així mateix, han assenyalat la importància de la previsió meteorològica, que apunta a pluges els dies vinents que podrien rebaixar el risc d’incendi.

Elena ha reconegut aquest cap de setmana que el cos de Bombers està treballant amb “un sobreesforç brutal” i que “la màxima” ara és que “s’ha d’aguantar”. Tant el conseller com el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments han rebutjat parlar d’un risc de col·lapse en els Bombers de la Generalitat, però Delort ha admès que els efectius del cos estan sotmesos a “tensió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.