Catalunya presentarà candidatura en solitari per als Jocs d’hivern de 2030

El Govern es veu "perfectament capaç" de tirar endavant sense l'Aragó, presentant una "candidatura potent"

Estació d'esquí la Masella

El Govern presentarà una candidatura en solitari per als Jocs Olímpics d’hivern després de setmanes de negociacions infructuoses per intentar que l’Aragó es tornés a comprometre amb el projecte conjunt. “Podem fer els Jocs sols”, ha dit aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que encarregarà la proposta a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Com ja havia suggerit anteriorment, Vilagrà ha defensat que són “perfectament capaços” de tirar endavant sense l’Aragó presentant una “candidatura potent i pròpia” amb “col·laboracions externes” per fer les proves de salt i lliscament. Segons la consellera, el Comitè Olímpic Internacional ha expressat la seva voluntat de presentar “una proposta europea” per al 2030.

“Ningú pot tenir dret a veto”, ha avisat Vilagrà, preguntada per les amenaces de l’Aragó de boicotejar la proposta catalana. En aquest sentit, l’executiu no “entendria” que el Comitè Olímpic Espanyol renunciés a posar damunt la taula una candidatura, ha dit Vilagrà, i ha reiterat que no volen esperar al 2034, però sense descartar-ho. “No està sobre la taula, però ho valorarem”, ha subratllat.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari