El comitè d’empresa de BASF Tarragona es tanca a les instal·lacions

Reclamen a la direcció el "desbloqueig" de la negociació de millores laborals

El comitè d’empresa de BASF i les tres seccions sindicals s’han tancat a les instal·lacions de l’empresa a Tarragona amb l’objectiu de “forçar la direcció a asseure’s a negociar per desbloquejar la situació i valorar quines accions cal emprendre a partir d’ara”.

Els treballadors de BASF Tarragona estan portant a terme diferents accions per aconseguir “millores reals en les condicions laborals”. Aquest dimarts, han protagonitzat una marxa lenta fins a l’accés principal de la firma, que ha acabat amb el tancament dels representants dels treballadors a les instal·lacions.

El comitè d’empresa recorda que durant l’any 2021 la companyia ha incrementat les seves vendes un 25% i ha obtingut un rècord històric de beneficis. Uns beneficis que, segons els sindicats, són fruit també de l’esforç i la dedicació dels seus treballadors, i que haurien de revertir també sobre la plantilla.

Els treballadors reclamen no perdre poder adquisitiu i que s’aturi el que qualifiquen d’abús empresarial. Una de les principals reivindicacions del comitè d’empresa és que la recuperació de l’IPC del 2021 es faci efectiva en tres trams (un 2% el 2021, un 2,5% el 2022 i un 2% el 2023), a compte de 2024, per tal que la plantilla pugui anar recuperant el poder adquisitiu perdut.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari