Rússia bombardeja Kíev i Putin amenaça amb empitjorar la Guerra contra Ucraïna

El president rus ha advertit que el seu exèrcit arremetrà contra els objectius que fins ara no ha atacat si Occident subministra míssils de llarg abast a les tropes de Volodímir Zelenski

Vladímir Putin, president de Rússia (Kremlin)
Vladímir Putin, president de Rússia (Kremlin).

L’alcalde de Kíev, Vitali Klitschko, ha informat que s’han realitzat bombardejos russos contra els districtes de Dárnytsia i Dneprovsky al sud de la capital ucraïnesa a primera hora del matí. A un missatge a Telegram, ha confirmat que ha hagut almenys un ferit.

El mandatari ha assegurat que els bombardejos no han causat importants danys a la infraestructura de la ciutat. “Els serveis urbans continuen operatius a les zones afectades”, ha aclarit l’alcalde. En les últimes hores s’ha derrocat un míssil rus sobre el districte d’Obukhiv, a uns 25 quilòmetres al sud de la capital, segons ha comunicat l’administració regional de Kíev a Telegram.

Putin: “Usarem les nostres armes”

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha assegurat que la guerra empitjorarà encara més si Occident dona a Ucraïna míssils de llarg abast. “Si els subministressin, traurem les conclusions apropiades i usarem les nostres armes, que no ens falten, per atacar aquells objectius que fins ara no havíem atacat”, ha explicat en una entrevista en la televisió pública russa. No ha concretat quins “objectius” es referia.

Ucraïna ha demanat en nombroses ocasions llançacoets de llarg abast per atacar tropes russes i dipòsits d’armes situats a la rereguarda. El president dels EUA, Joe Biden, ha anunciat aquesta setmana que estava considerant enviar al país d’Europa oriental el sistema Himars, que pot llançar míssils amb un abast de fins a 70 quilòmetres, després del compromís de Kíev que no els anaven a utilitzar per a atacar objectius dins de Rússia.

Simplement nou material

Putin ha assenyalat que la decisió no suposaria cap canvi “fonamental” al camp de batalla. “Aquest lliurament per part dels EUA i altres països pretén fer front a les seves pèrdues de material militar. No és res nou. No canvia res fonamental”, ha afirmat.

Segons Putin, prop de 515 d’aquests sistemes ja formaven part del material bèl·lic d’Ucraïna i d’ells 380 van ser destruïts. “Una part ha estat restaurada i entenem que tenen al voltant de 360”, ha agregat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.