El claustre de la UPF insta a eliminar el castellà de les comunicacions

Planteja al consell de direcció que només es faci servir el català o l’anglès

Edifici de la UPF
Edifici de la UPF

El claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha aprovat una moció que insta la direcció d’aquesta universitat pública a expressar-se en les comunicacions només en català o en anglès, de manera que, si prospera, quedaria prohibit l’ús del castellà, segons ha avançat el diari ABC.

La iniciativa, adoptada pels representants claustrals per 28 vots a favor, 27 en contra i 13 abstencions, depèn de la decisió del consell de direcció de la UPF, integrat pel rector i els vicerectors, que podrà acceptar-la o estimar-la totalment o parcial.

La moció, segons la mateixa informació, especifica la sèrie de mesures que reclama al consell de direcció, entre les quals una referent a l’ús “exclusiu” del català en les comunicacions internes i les publicacions en els perfils institucionals de la UPF en xarxes socials.

Segons afegeix ABC, en la votació d’aquesta setmana la direcció va votar contra aquest text, la qual cosa suggereix que la petició no prosperarà.

D’altra banda, una altra declaració del claustre, aprovada per 53 vots a favor, 4 en contra i 4 abstencions, defensa la immersió lingüística en català, una metodologia que, segons la seva descripció, està “homologada mundialment” com “una de les més eficaces per a la preservació de les llengües amenaçades per l’hegemonia de les llengües dominants”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.