El rei emèrit és un problema per al PSC

La setmana passada va estar marcada pel retorn a Espanya del rei emèrit, Joan Carles I, després de dos anys a Abu Dhabi. La vergonya –pròpia o dels que encara volen una monarquia exemplar o que ho sembli– el va portar a exiliar-se a un país de dubtosa ètica i nul respecte pels drets humans. Després de diversos avisos al seu fill, el rei Felip VI, i al Govern de Pedro Sánchez, l’emèrit va decidir complir l’amenaça i passar uns dies a Galícia amb amics seus.

Abans que aquest moment arribés, cada cop que l’mèrit demanava tornar o que es publicava que tenia intenció de fer-ho, el socialisme espanyol apareixia dividit. La part més conservadora de la formació de Sánchez, com és habitual, va agafar una via propera al PP i Vox, defensant que tornés quan volgués.

Però la part més progressista no volia saber res d’un retorn sense que abans Joan Carles I donés explicacions –a un jutge o en púbic– sobre els seus tripijocs i l’origen de la seva fortuna. Entre aquests últims hi ha hagut sempre el PSC, que n’ha fet bandera. Amb aquesta visita, publicitada i descarada, sense cap explicació sobre el frau comès, al PSC se li obre un nou front. “Si Sánchez no es planta, tenim un problema, i greu”, diu un dirigent del PSC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.