L’Ajuntament de Barcelona perd 350.000 euros per una estafa per ‘phishing’

El plenari aprova el pagament de l’import a una empresa proveïdora de l'Institut Municipal d’Informàtica que l’hauria d’haver rebut

Ajuntament de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume

L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona va perdre 349.497,88 euros perquè va ser víctima d’una estafa mitjançant phishing, revela La Vanguardia. Per això, el plenari aprova en la sessió d’aquest divendres el pagament d’aquest import a l’empresa proveïdora Sistemas Informáticos (SIA), que hauria d’haver-lo rebut mesos enrere.

El pagament, que segons la mateixa informació correspon a despeses municipals entre els mesos del desembre del 2021 i el gener d’enguany, no va arribar a l’empresa proveïdora, que va comunicar al consistori que no havia rebut cap dels imports posteriors al novembre que esperava ingressar.

Un pirata informàtic va suplantar aquest proveïdor en un correu electrònic amb què va sol·licitar un canvi de compte corrent on fer l’ingrés i va embutxacar-se l’import. En total, l’Ajuntament de Barcelona va abonar 13 factures, per imports d’entre poc més de 3.700 euros i gairebé 86.000 euros cadascuna.

L’IMI, segons afegeix La Vanguardia, en va informar els serveis jurídics del consistori i la direcció general de la Policia, del Departament d’Interior de la Generalitat, i també l’entitat bancària, que va respondre que no podia fer res perquè s’havien retirat els diners del compte on s’havien abonat els pagaments. D’altra banda, la direcció de Serveis de Patrimoni i Assegurances ha conclòs que cap pòlissa cobreix la pèrdua de l’IMI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.