Querella del Sindicat Unificat de Policia contra Rufián per injúries

El republicà va relacionar agents de la Policia Nacional amb un líder del grup Ultras Sur

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

Foto: @Congreso_Es

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat una querella al Tribunal Suprem contra el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per un presumpte delicte d‘injúries. El compte oficial de la Policia Nacional va publicar a Twitter un vídeo on apareixien tres agents amb un dels líders d’Ultras Sur que havien detingut, i el republicà va compartir la piulada preguntant-se “qui dels quatre” era el cap del grup radical d’aficionats del Reial Madrid.

“Des del SUP no tolerarem declaracions públiques que criminalitzen la Policia i que fan que creixi l’odi cap als funcionaris que treballen per la llibertat i la seguretat de tots els espanyols”, ha manifestat el sindicat en un comunicat aquest dimecres. Els agents consideren que el comentari de Rufián “té un significat òbviament intencionat i degradant de menyspreu per als funcionaris de la Policia Nacional”, i asseguren que el republicà va publicar el missatge “sent conscient del caràcter injuriós” que té.

El sindicat JUPOL també ha criticat la piulada del portaveu d’ERC i ha manifestat que esperaven “una mica més d’una persona que cobra més de 125.000 euros a l’any de l’erari públic”. Rufián no ha respost cap dels sindicats policials, i s’ha limitat a compartir la piulada del SUP informant sobre la querella afegint la locució llatina “excusatio non petita, accusatio manifesta“, que es tradueix literalment com ‘excusa no demanada, acusació manifesta’.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari