Minut de silenci a Terrassa per l’assassinat de dues veïnes al Pakistan

Les germanes Urooj i Aneesa Abbas van ser torturades fins a la mort per set homes de la família per rebutjar un matrimoni concertat

Les joves assassinades al Pakistan per un "crim d'honor"

L’Ajuntament de Terrassa ha convocat una concentració aquest dimarts a les 12 del migdia per guardar un minut de silenci com a mostra de condol i de rebuig pel presumpte feminicidi comès al Pakistan contra dues joves que residien al municipi. Segons ha publicat La Vanguardia, les germanes Urooj i Aneesa Abbas, de 21 i 24 anys respectivament, van ser obligades a casar-se amb els seus cosins l’any passat i, el darrer dijous, van viatjar enganyades per la seva família al país d’origen dels seus pares, on les haurien assassinat en manifestar la seva intenció de divorciar-se dels seus cosins.

Les joves volien casar-se amb dos pakistanesos residents a Catalunya, i van negar-se a mantenir els matrimonis actuals i a signar els papers perquè els seus marits poguessin viatjar legalment a Espanya, fet que els va costar la vida. Les germanes van ser torturades fins a la mort a casa dels seus tiets (i sogres) per un total de sis homes de la família: el germans, els cosins i actuals marits i l’oncle. Segons el mitjà esmentat, el seu tiet va rematar-les amb un tret i després va fugir.

El “crim d’honor”, una pràctica patriarcal que duu els homes a assassinar les dones que consideren que han perjudicat la reputació de la família, es va perpetrar en presència de la mare de les víctimes, a qui van tancar en una habitació després d’intentar intercedir. La dona, però, s’ha negat a denunciar els seus parents, i ha sigut la policia del Punjab qui ha presentat càrrecs contra els sis assassins, detinguts i empresonats el diumenge.

Els fets van ocórrer al poble de Kharian, situat al districte de Gujrat, i els culpables podrien sortir en llibertat només amb el perdó familiar. La policia assegura que el cas es tractarà de manera “severa”, però la realitat és que els anomenats “crims d’honor” acostumen a quedar impunes en obtenir el perdó dels pares. De fet, l’any passat es van registrar 478 assassinats d’aquesta mena al Pakistan.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.