Estirada d’orelles del govern d’Espanya al rei emèrit

La ministra i portaveu Rodríguez retreu a Joan Carles I que hagi tornat a Espanya sense demanar disculpes

Joan Carles I, a la seva arribada a l'aeroport de Vigo
Joan Carles I, a la seva arribada a l'aeroport de Vigo

El govern d’Espanya ha lamentat aquest dilluns que el rei emèrit Joan Carles I, hagi tornat sense demanar disculpes als ciutadans. La ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, en declaracions a RNE, ha considerat que els espanyols esperaven que el monarca es pronunciés sobre els fets “gens ètics” ni “exemplars” amb què se l’ha vinculat, que han motivat investigacions posteriorment arxivades per fiscals d’Espanya i Suïssa.

“Crec que ha perdut l’oportunitat de donar la resposta que esperen els espanyols i mereix la democràcia”, ha afegit Rodríguez, que havia manifestat que els ciutadans van confiar en Joan Carles I durant la transició i després han estat “defraudats” per ell.

Així mateix, la portaveu del govern central ha contraposat el comportament de l’actual cap d’Estat, el rei Felip VI, amb el del seu pare: considera que el rei emèrit, a diferència del seu fill, no està fent “tot el que s’ha de fet”, en termes d’exemplaritat de la institució.

Rodríguez també ha criticat que el rei emèrit “podria haver estat molt més curós en aquesta primera visita”, després d’indicar, sobre el desplaçament de Joan Carles I des dels Emirats Àrabs Units a Vigo en un avió privat, que la Casa Reial havia etiquetat de privada la visita.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari