El tren accidentat a Sant Boi circulava un 47% més ràpid del permès

No s’ha determinat que l’excés de velocitat, reflectit a la caixa negra del comboi, sigui la causa directa del descarrilament

Imatge de l'accident ferroviari de Sant Boi
Imatge de l'accident ferroviari de Sant Boi

Foto: @LluisaMoretSabi

El tren de Ferrocarrils de la Generalitat accidentat aquesta setmana a Sant Boi de Llobregat circulava a una velocitat un 47% superior a la permesa, segons la primera anàlisi de la caixa negra que revela La Vanguardia. En concret, el comboi viatjava a 44 quilòmetres per hora en un tram on era vigent una limitació temporal de velocitat de 30 quilòmetres per hora.

La mateixa informació, que cita fonts properes a la investigació, destaca que la constatació de l’excés de velocitat no equival a la determinació de la causa directa de l’accident, que va provocar la mort del maquinista i ferides lleus en 86 passatgers. A banda de la velocitat, s’està analitzant l’estat de la via, que ja havia motivat queixes dels maquinistes.

Les dades extretes de la caixa negra indiquen que el maquinista va respondre a un avís del sistema de seguretat de les vies quan va passar al costat de la balisa que alertava d’un semàfor en groc, però que no va repetir l’acció en un segon avís, en el tram on es va produir l’accident, la qual cosa no va permetre l’activació automàtica de la frenada d’emergència, especifica La Vanguardia.

Segons la mateixa informació, la investigació apunta que el maquinista hauria d’haver informat el centre de control després de la frenada d’emergència, i no ho va fer, i que una de les rodes, arran del descarrilament inicial d’un vagó, es va encallar en la diagonal d’un canvi d’agulles i, en reprendre la circulació, es va desviar més, provocant que bolqués el vagó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.