La justícia belga denega l’extradició de Valtònyc a Espanya

L’afer del raper mallorquí conclourà a Gant si la Fiscalia no presenta un recurs en 24 hores

Valtònyc
Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant (Bèlgica) ha denegat l’extradició a Espanya del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, pel delicte d’injúries a la corona.

Aquesta decisió podria concloure el recorregut del cas de Valtònyc a la justícia belga, depenent de si la Fiscalia, que representa els interessos d’Espanya en aquesta causa, presenta un recurs en un termini de 24 hores. Fonts judicials citades per mitjans com El Periódico i La Vanguardia consideren molt probable que  el cas no vagi més enllà d’aquesta darrera resolució.

La decisió del Tribunal d’Apel·lació de Gant correspon a un nou estudi del cas del raper, ordenat pel Tribunal de Cassació belga, sobre el judici pel delicte d’injúries a la corona. Abans, la justícia belga ja havia denegat l’extradició de Valtònyc pels delictes d’amenaces i enaltiment del terrorisme.

Valtònyc havia marxat d’Espanya el 2018 i es va instal·lar a Bèlgica per evitar anar a la presó després que l’Audiència Nacional el condemnés pels tres delictes.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari