Intercanvi de retrets entre Colau i Maragall per les escoltes del CNI

El republicà acusa l'alcaldessa de Barcelona de connivència amb el CNI, afirmacions que Colau considera "una barbaritat"

Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)
Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)

El darrer episodi que ha transcendit sobre el conegut com a Catalangate ha impactat de ple en l’Ajuntament de Barcelona i ha tensat les relacions entre ERC i Barcelona En Comú. Com ha revelat La Vanguardia aquest cap de setmana, el CNI va intervenir el telèfon d’una persona encarregada de les negociacions entre els republicans i els comuns per a la formació d’un govern de coalició després de les eleccions del 2019, en les quals ERC va guanyar en vots, però va empatar en regidors amb els comuns, que van fer-se amb l’alcaldia gràcies als vots de la formació de Manuel Valls. Les informacions revelades pel mitjà citat han dut al líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, a assenyalar l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha acusat de connivència.

Tot s’hi val perquè l’independentisme no pugui guanyar i governar“, ha afirmat Maragall aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio, afegint que “fins i tot” s’hi val “l’ajuda del CNI”. El republicà ha considerat que les informacions publicades “demostren que allò no eren unes negociacions perquè tot estava predeterminat, preparat, tot estava dirigit per a què aquelles converses no poguessin tòrcer el que ja estava decidit amb coneixement de la senyora Colau”, i ha manifestat que “si fos (Jaume) Collboni o Colau m’ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que ells són també objecte d’una manipulació democràtica explícita“.

Per la seva banda, Colau, en un missatge a Telegram, ha demanat a Maragall “una rectificació sincera” per les seves declaracions, i ha assegurat que “insinuar que he tingut alguna complicitat o connivència amb l’espionatge és una barbaritat“. L’alcaldessa s’ha mostrat dolguda per les afirmacions del líder d’ERC a Barcelona, i ha instat la formació republicana a desautoritzar les declaracions de Maragall si ell no es desdiu. “Encara falta un any per les eleccions: tranquil·litat”, ha conclòs Colau.

(Visited 187 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari