El judici contra Torrent i els exmembres de la Mesa començarà el 12 de juliol

El conseller d'Empresa, Costa, Campdepadrós i Delgado seran jutjats per desobeir al Constitucional

L'expresident de la Mesa del Parlament, Roger Torrent

Foto: @parlamentcat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà l’expresident del Parlament i actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i els antics membres de la Mesa Josep Costa (JxCat), Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC) els pròxims 12, 13 i 15 de juliol per un presumpte delicte de desobediència. La Fiscalia demana penes de 16 a 20 mesos d’inhabilitació i multes de 24.000 a 30.000 euros per als acusats.

Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado seran jutjats per haver permès el 2019 el debat i la votació al Parlament de dues resolucions sobre l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia, desobeint així, presumptament, al Tribunal Constitucional. Les sessions del judici començaran a les 10 h i se celebraran durant els matins i les tardes.

En la interlocutòria, la magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, va argumentar que la Mesa no hauria d’haver admès a tràmit les resolucions parlamentàries a favor de l’autodeterminació i en contra de la monarquia, ja que van ser “insistentment declarades inconstitucionals”. La jutgessa va destacar també que els membres de la Mesa tenien “ordre expressa” del Constitucional que el Parlament no les votés “per la seva inviabilitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.