El guanyador d’Eurovisió publica un videoclip d’una Ucraïna en guerra

El grup Kalush Orchestra ha difós a YouTube un vídeo musical ambientat a escenaris de suposats crims de guerra de les tropes russes com Kíev i Bucha

Videoclip de Kalush Orchestra sobre la Guerra d'Ucraïna (YouTube)
Videoclip de Kalush Orchestra sobre la Guerra d'Ucraïna (YouTube).

Un país devastat per la guerra és el protagonista del videoclip publicat per Kalush Orchestra, grup que ha guanyat la 66a edició del Festival d’Eurovisió. Els artistes han difós a YouTube un vídeo amb ‘Stefania’, la cançó que ha triomfat al concurs eurovisiu, ambientat en diferents escenaris de suposats crims de guerra de les tropes russes a Ucraïna com Kíev i Bucha.

A la peça audiovisual una dona amb uniforme militar recorre el país en ruïnes ajudant a una nena que busca a la seva mare entre cotxes incendiats, edificis destrossats per les bombes, punts d’acolliment de refugiats i trens que tracten de posar-los fora de perill.

Himne de resistència i esperança

La fusió de folk, hip-hop i electrònica està dedicada a la mare d’Oleg Psyuk, el líder de Kalush Orchestra. S’ha acabat convertint en un himne de resistència i esperança pel poble ucraïnès enfront de tot el que ha perdut per la destrucció de l’exèrcit de Vladímir Putin.

Sempre tornaré a tu per camins destruïts. Ella em deixarà dormir. Ella em deixarà dormir en fortes tempestes. Aixecarà dos punys com bales, tal com feia l’àvia”, recita un dels cantants. Després de l’espectacle d’ahir, dissabte 15 de maig, Psyuk, va demanar ajuda per a les ciutats ucraïneses atacades: “Salveu a Mariúpol! Ajuda a Azovstal ara mateix!”.

El grup representant d’Ucraïna ha aconseguit la tercera victòria pel seu país després de les del 2004 i el 2016. Kalush Orchestra ha obtingut 631 punts, seguit de ‘Space man’ de Sam Ryder (Regne Unit, 466 punts) i ‘SloMo’ de Chanel (Espanya, 459 punts). El televot ha donat la victòria als ucraïnesos amb 439 punts, que s’han sumat als 192 del jurat d’experts.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari