Espanya i el Marroc acorden reobrir de nou la frontera de Ceuta i Melilla

La pandèmia i la crisi diplomàtica entre ambdós països han mantingut tancades les fronteres dos anys

Pedro Sánchez amb Mohamed VI

Els passos fronterers de Ceuta i Melilla es reobriran “els pròxims dies” després de més de dos anys tancats, coincidint amb la pandèmia i amb la crisi diplomàtica entre Espanya i el Marroc.

Un dels moments més crítics de la crisi va ser, fa pràcticament un any, l’arribada sense precedents de milers de persones a Ceuta, molts dels quals menors sols, davant la passivitat dels guardes marroquins.

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha anunciat des de Marràqueix aquesta “decisió política”, que comporta obrir les fronteres tant per a les persones com per a les mercaderies.

Albares s’ha reunit tant dimarts a la nit com aquest matí amb el seu homòleg marroquí, Nasser Bourita. Ha estat la primera trobada entre els dos responsables després del gir històric d’Espanya en la qüestió del Sàhara Occidental, que implica el suport del govern de Pedro Sánchez al pla d’autonomia marroquí, és a dir, que reconeix l’autonomia del Marroc sobre el Sàhara.

La reobertura de les fronteres es va acordar després de la reunió del mateix president espanyol i el rei del Marroc, Mohamed VI, a Rabat, a principis d’abril.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari