ERC pressiona Junts perquè aprovi l’acord del català en resposta al 25%

L'acusa de supeditar el català als "interessos del partit" i reclama desencallar el pacte amb PSC i comuns

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta

ERC pressiona Junts i eleva el to per la negativa del seu soci de govern a tirar endavant la modificació de la Llei de Política Lingüística. Un gest que els republicans defensen en resposta a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que reclama l’execució de la sentència del 25% de classes en castellà a les escoles.

Ahir van ser el PSC i comuns les que van pressionar Junts per desencallar l’acord del català. Els dos partits lamenten que aquest pacte no hagi estat vigent abans de l’ordre d’execució de la sentència. Avui, ERC s’afegeix a la pressió.

En una compareixença al Parlament de Catalunya, la portaveu del grup parlamentari republicà, Marta Vilalta, acusa Junts d’estar “supeditant la protecció del català” als “interessos partidistes”.

Vilalta ha dit que la interlocutòria d’ahir suposa “un nou atac al model d’escola catalana, imprescindible com a model de cohesió social”. La dirigent republicana veu “gravíssim que els tribunals continuïn interferint en la manera d’ensenyar” a Catalunya. “Fa anys que estem veient aquesta ingerència dels tribunals, perseguint el model d’èxit que és el d’immersió lingüística”, ha afegit.

PSC, ERC, JxCat i comuns van registrar una proposició de llei al Parlament per modificar la llei de política lingüística, però Junts va congelar-lo hores després. Des d’aleshores s’ha anat ajornant el debat, a espera de refer l’entesa.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari