CaixaBank llança la primera targeta financera amb sistema Braille a Espanya

CaixaBank, a través de la seva filial especialitzada en mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer, llança la primera targeta Visa amb codi de lectoescriptura Braille a Espanya per facilitar que les persones amb discapacitat visual puguin realitzar compres en qualsevol tipus de comerç sense dependre d’altres persones. La solució, desenvolupada en col·laboració amb ONCE i Visa, s’aplicarà ara a les targetes Visa ‘MyCard’ de CaixaBank, i pròximament podrà implementar-se a tots els tipus de targeta emesos per l’entitat: targetes de crèdit, de dèbit i de prepagament.

Avui dia, moltes persones amb discapacitat visual realitzen compres en pàgines web i comerços electrònics. No obstant això, en el moment de realitzar el pagament, aquests clients depenen del fet que una altra persona els faciliti el número de la seva pròpia targeta, així com la data de caducitat i el CVV, xifres massa llargues perquè es puguin memoritzar amb facilitat. Això suposa una limitació a l’autonomia dels clients amb discapacitat visual, així com un risc per a la seguretat dels seus mitjans de pagament, ja que han de facilitar les dades de la seva targeta a una altra persona.

 

‘Pack Braille’ per facilitar el seu ús quotidià

La nova targeta és molt similar en disseny i prestacions a qualsevol altra targeta emesa per CaixaBank Payments & Consumer, però amb la característica que la informació clau per a la realització de compres s’indica en sistema Braille.

Els clients disposaran d’un pack de dues targetes per poder utilitzar-les còmodament en tota mena de canals. Una d’elles és el format de targeta habitual, amb pagament contactless per realitzar pagaments en comerços físics i utilitzar-la també en caixers. La principal diferència amb la resta de targetes Visa emeses per l’entitat és que el número identificatiu (PAN) es troba en codi Braille. A més, les targetes de CaixaBank compten, des de fa temps, amb una osca per facilitar la seva manipulació i ajudar al fet que els clients les posicionin adequadament en datàfons i caixers.

En aquest firmat estàndard no resulta possible indicar en Braille ni la data de caducitat ni el CVV, per la qual cosa els clients disposaran d’una segona targeta que sí que recull en aquest sistema de lectoescriptura totes les dades identificatives necessàries per a la realització de compres online.

El llançament de la targeta s’inicia amb una prova pilot per a clients seleccionats de la Comunitat de Madrid. Finalitzada aquesta primera fase, al llarg del tercer trimestre del 2022 s’obrirà lliurement la contractació a les persones que ho sol·licitin a través de la xarxa comercial de l’entitat.

CaixaBank compta amb caixers amb operativa per a persones amb discapacitat visual amb un menú dissenyat amb l’objectiu de facilitar el seu ús a través del teclat en Braille i navegació guiada per veu. Totes les targetes de CaixaBank permeten que el caixer s’activi de manera accessible, així el client serà acompanyat en la seva operativa per un menú guiat per veu.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari