Elies Campo ha enganyat Citizenlab i ‘The New Yorker’

Els va fer creure que havia estat un càrrec de ‘Telegram’ però el portaveu d’aquesta empresa diu que mai no hi ha treballat

Linkedin d'Elies Campo on diu que és un càrrec de Telegram i declaració del portaveu de l'empresa dient que no hi ha treballat mai

“El senyor Elies Campo mai ha estat empleat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a cap de res. El 2016 va fer algun treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”. Així de clar i contundent s’ha expressat Remi Vaughn, portaveu de Telegram quan EL TRIANGLE li ha demanat si Elies Campo havia treballat a aquesta companyia i hi havia tingut algun càrrec com apareix a l’nforme publicat, el 18 d’abril, pel laboratori canadenc Citizenlab batejat com a Catalangate i a l’article que el va oferir en exclusiva, el mateix dia, a The New Yorker.

Campo ha enganyat, doncs, al laboratori de recerca en tecnologia i drets humans dependent de la Universitat de Toronto i a Ronan Farrow, l’autor de l’article de The New Yorker.  L’informe de Citizenlab es titula “Catalangate. Àmplia operació de programari espia mercenari contra catalans utilitzant Pegasus i Candiru”. L’informe el firmen vuit persones, la segona de les quals és Elies Campo. El primer és John Scott-Railton, investigador senior de Citizenlab. Campo surt citat deu vegades en aquest informe, l’última quan el col·loquen entre les víctimes de l’espionatge i el defineixen com a “Former Growth, Business Development and Partnerships, Telegram Messenger” (“ex-responsable de Creixement, Desenvolupament de Negocis i Partnerships de Telegram Messenger”).

Ronan Farrow va titular el seu article a The New Yorker “Com les democràcies espien els seus ciutadans. La història interior del software espia comercial més famós del món i de les grans empreses tecnològiques que s’hi fan la guerra”. Farrow cita 13 vegades Campo en aquest reportatge i el defineix com “un jove de trenta-vuit anys de parla suau i amb els cabells foscos despentinats, que va néixer i es va criar a Catalunya i aposta per la independència. Va estar uns anys treballant per WhatsApp i Telegram a San Francisco, però fa poc es va mudar a casa”. “En certa manera sento que és una mena de deure”, escriu Farrow que li va dir Campo com a raó per tornar a Catalunya.

Vist el seu protagonisme tant a l’informe de Citizenlab com a l’article de la respectada publicació que és The New Yorker, va sorprendre que no participés a la roda de premsa que es va celebrar l’endemà a Brussel·les per anunciar accions judicials arran de la denúncia sobre espionatge a independentistes catalans. Hi van participar l’ex-president de la Generalitat i president de JxCat, Carles Puigdemont, el president d’ERC, Oriol Junqueras, el diputat de la CUP Carles Riera, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié. Paluzié va agraïr en la seva intervenció la feina Campo en la gestació del Catalangate. “Sense ell, sense la seva entrega i professionalitat avui no seríem aquí”, va dir.

Posteriorment, Campo sí que s’ha prodigat en entrevistes a mitjans favorables a l’independentisme com TV3, RAC1 o l’ARA. Ningú dels que l’ha entrevistat ha posat en dubte el seu currículum. Al seu perfil de Linkedin diu que va estar sis anys i quatre mesos treballant al departament de Creixement, Desenvolupament de Negocis i Partnerships de Telegram Messenger. Si compareix a la Comissió d’Investigació del Parlament de Catalunya sobre aquest Catalangate del qual n’és una peça bàsica haurà d’aclarir si menteix ell o el portaveu de Telegram.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides