Illa: “Estic a favor del cara a cara entre Aragonès i Sánchez”

El cap de l'oposició al Parlament demana respecte pel "caràcter reservat d'algunes informacions"

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa

El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha manifestat el seu acord amb el fet que es produeixi un cara a cara entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president d’Espanya, Pedro Sánchez, tal com reclama el líder de l’Executiu català. No obstant això, ha assegurat que les vies que el Govern central ha posat en marxa “són les més adequades” per aclarir l’assumpte.

“Jo estic a favor que es produeixi el cara a cara, que es parlin, que s’entrevistin. Penso que això és una part molt substancial i molt important de la política”, ha assenyalat Illa, que ha considerat que la trobada entre ambdós presidents “probablement sí” que ajudaria a rebaixar la tensió existent arran de l’esclat del conegut com a Catalangate.

Pel que fa a la negativa dels socialistes a la creació d’una comissió d’investigació al Congrés sobre el presumpte espionatge amb Pegasus, Illa ha insistit que l’Executiu de Sánchez no té “res a amagar” i que els mecanismes que s’han posat en marxa són els més adients per arribar al fons de la qüestió. “De veritat es creuen que el govern espanyol ha espiat algú?”, s’ha preguntat el cap de l’oposició al Parlament.

Illa ha afirmat que “la ciutadania té tot el dret que s’aclareixi aquest assumpte”, però ha assenyalat que “també hem d’entendre que s’han de respectar tant les lleis com el caràcter reservat d’algunes informacions que es poden donar“. Fet que, segons ha assegurat, “no és impediment perquè s’arribi al final” de la qüestió.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari