Punxa el globus ‘Catalangate’

Nervis i histèria al bàndol independentista perquè una campanya preparada durant mesos es desinfla quan es descobreix l’espionatge a Pedro Sánchez i Margarita Robles

Imatge del vídeo que es va difondre al mateix temps que Citizenlab va publicar l'informe sobre espionatge a independentistes

JxCat, ERC, la CUP, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural tenien moltes esperances dipositades en l’operació que van batejar amb el pretenciós nom de Catalangate. Durant mesos van preparar-la amb la intenció que servís per anular els judicis que afecten a força dirigents de la causa independentista tant per la seva vinculació a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre com a malversació de fons, corrupció del 3% o contactes tèrbols amb l’espionatge rus. La campanya es va gestar durant mesos. Es va contractar l’emprenedor afincat als Estats Units Elies Campo perquè hi impliqués el laboratori canadenc de recerca en noves tecnologies i drets humans Citizenlab i es va aconseguir que la publicació The New Yorker tingués l’exclusiva d’aquesta notícia.

Els mitjans addictes al règim independentista no van fallar. TV3 va encapçalar la croada contra el govern espanyol i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) perquè, tot i que Citizenlab no es va atrevir a assenyalar-los com a responsables de l’espionatge, pels propagandistes independentistes estava clar: era una maniobra del CNI contra l’independentisme, la més gran de tota la història de l’espionatge mundial, perquè, segons ells, havia afectat 65 persones partidàries de la segregació de Catalunya d’Espanya.

La notícia que els telèfons mòbils del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, va caure com una bomba enmig d’aquesta estratègia. Els creadors del Catalangate van reaccionar amb nervis i desconcert. Els màxims dirigents dels partits i entitats que s’havien presentat com a víctimes de l’espionatge del govern en una roda de premsa amb què es va donar el tret de sortida, a Brusel·les, de la campanya de propaganda es van donar compte que havien fet el ridícul. Com podien continuar acusant d’espionatge un govern que havia estat espiat? El propi investigador senior de Citizenlab John Scott-Railton, que havia estat entrevistat pels mitjans de la Brunete independentista, FAQS de TV3 inclòs, va intentar donar ànims als frustrats impulsors de l’escàndol. “És possible que un govern pugui ser alhora víctima en un incident Pegasus i perpetrar-lo en un altre”, va escriure en un fil de Twitter on suplicava que la detecció de l’espionatge als governants espanyols no distragués de la campanya que havien llençat a finals d’abril.

Scott-Railton demanaal govern espanyol informacions que Citizenlab s’ha negat a donar als experts i mitjans de comunicació que han demanat al seu laboratori. Es demana perquè es va anunciar l’espionatge a Sánchez i Robles dilluns? Quan van descobrir la infecció? Qui va dirigir la investigació? Hi ha més víctimes? A qui més van investigar si havien estat espiats?

Les mateixes preguntes formulades al seu estudi i a la seva autoria fa dies que estan sense resposta. Citizenlab no ha explicat perquè va contractar l’independentista Elies Campo, habitual visitant de la residència de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont a Bèlgica, per investigar l’espionatge a independentistes catalans. Perquè el té en plantilla des del gener, el mateix mes en què l’Assemblea Nacional Catalana va registrar el nom de catalangate.cat per un web que va obrir quatre mesos més tard coincidint amb la publicació de l’informe. Perquè no mostra les proves que confirmen que 65 persones de l’àmbit independentista han estat espiades amb el programa Pegasus.

Mentre, a les xarxes socials s’explica com es fa per injectar falsos indicadors d’infecció amb Pegasus a qualsevol mòbil. És molt senzill. Fins algú que no ha acabat la carrera de Tecnologia, com Elies Campo, ho pot fer. Ho ha fet? Al FAQS de torn on s’hi va estar una hora cap periodista va gosar preguntar-li-ho.

El globus Catalangate ha punxat.

Gonzalo Boye i companyia hauran de buscar una altra excusa per intentar anular els judicis als seus clients.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.