Aragonès critica “la doble vara de mesurar” arran de l’espionatge a Sánchez i a Robles

Borràs qüestiona la veracitat de les afirmacions del Govern d'Espanya i considera que "no cola"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat “la doble vara de mesurar” del Govern d’Espanya pel que fa a l’espionatge del qual han estat objectes el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, segons ha confirmat el Centre Criptològic Nacional. En un fil a Twitter, Aragonès ha considerat que “tot espionatge polític és d’extrema gravetat”, però ha criticat les “excuses” sobre l’afer Pegasus que afecta l’independentisme i les “presses” pel que fa al cas que afecta el Govern central.

“Quan l’espionatge massiu és contra les institucions catalanes i l’independentisme, silenci i excuses. Avui, tot són presses. Cal assumir responsabilitats ja”, ha manifestat el president català. Aragonès també ha afegit que sap “què és sentir-se espiat, sentir vulnerada la teva intimitat i la teva acció política. No ho desitjo a ningú. Però la doble vara de mesurar és evident. Contra l’independentisme tot s’hi val”. El cap de l’Executiu de la Generalitat ha insistit que “continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l’assumpció de responsabilitats” pel que fa a l’espionatge a l’independentisme, i ha acusat el Govern de Sánchez d’anar tard: “Per acció o per incompetència queden moltes preguntes per respondre”.

D’altra banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha qüestionat la veracitat de l’espionatge que afecta l’Executiu espanyol afirmant que “no cola”, i ha carregat contra la ministra Robles per excusar l’espionatge que va afectar l’independentisme. “Sánchez i Robles diuen ser espiats. Ara sí que és un tema molt greu, quan només afectava l’independentisme, la ministra ho justificava. És l’evidència que no cal netejar les clavegueres per si les pots usar? O una maniobra per passar de botxins a víctimes? Bye CatalanGate? No cola”, ha asseverat a Twitter.

L’expresident Carles Puigdemont també s’ha pronunciat al respecte i, com Aragonès, ha criticat que la Moncloa hagi esperat “que hi hagués una infecció amb Pegasus als mòbils del president del Govern i de la ministra de Defensa per considerar que és un assumpte d’extrema gravetat i per investigar-ho”, mentre que “quan ho denunciàvem els catalans no mereixíem tanta consideració”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari