El CNI reconeix espionatges individualitzats sota control judicial

El servei d’intel·ligència espanyol mai ha demanat permís als jutges per espiar massivament, revela ‘El Español’

Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont
Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont

El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) va espiar dirigents de l’independentisme català, però de manera individualitzada i sota control judicial, publica El País citant fonts properes al servei d’intel·ligència espanyol.

Les mateixes fonts neguen que fossin espiades moltes de les figures independentistes que, segons la investigació de Citizen Lab, van patir la intervenció de les seves comunicacions, per la qual cosa indica que la xifra d’afectats és molt inferior a la de 65 que han difós The New Yorker i els partits i entitats independentistes.

Així mateix, El País reflecteix que aquestes fonts qüestionen el rigor de Citizen Lab, un grup d’experts en ciberseguretat de la Universitat de Toronto que ha treballat, en aquest cas, de la mà amb les principals entitats independentistes.

Admeten, en canvi, que els líders d’aquestes entitats han estat, durant els darrers anys, objectius de la recerca d’informació del CNI, i que una de les eines d’espionatge utilitzades ha sigut el programa Pegasus.

Pel que fa a l’espionatge massiu, com el que l’independentisme denuncia que es va produir, magistrats del Tribunal Suprem que han assumit el control previ de les peticions del CNI, consultats per El Español, neguen que l’agència d’intel·ligència hagi demanat mai una autorització per realitzar “intercepcions massives”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides