El govern d’Espanya, sobre Pegasus: “Tenim la consciència molt tranquil·la”

El ministre Bolaños descarta les dimissions que exigeix la Generalitat i una comissió d'investigació al Congrés com la que reclamen ERC i Junts

El ministre Félix Bolaños
El ministre Félix Bolaños

El govern d’Espanya ha rebutjat les exigències plantejades pel govern de la Generalitat i pels grups d’ERC i Junts al Congrés, després que l’executiu català anunciés aquest dimarts que restringeix al màxim les seves relacions amb l’executiu central, que aparca la taula de diàleg i que reclama dimissions per l’afer de ciberespionatge amb el programa Pegasus.

Preguntat sobre possibles dimissions, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha considerat que “és important no prejutjar i anar pas a pas”, i ha afirmat que “tenim la consciència molt tranquil·la” sobre l’espionatge atribuït al CNI per l’independentisme, a partir d’una investigació de Citizen Labs publicada per The New Yorker.

Bolaños ha respost que el govern d’Espanya ha reaccionat a aquest afer amb “transparència total” i ha considerat “molt positiva” la reunió que va mantenir aquest diumenge, a Barcelona, amb la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà. Sobre la informació relativa al CNI que reclama l’independentisme, ha indicat que els ministres “amb coneixement dels fets” n’oferiran a la comissió de secrets oficials.

En canvi, ha descartat una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats com la que reclamen ERC i Junts, adduint que “no serviria de res” perquè els compareixents, obligats per la llei de secrets oficials i del CNI, “haurien de negar-se a declarar”.

D’altra banda, ha fet una crida als grups del Congrés perquè contribueixin a l’aprovació del decret amb què el govern central vol mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna. Bolaños ha argumentat que el decret “millora la vida dels ciutadans” i que “qui voti en contra està perjudicant la ciutadania”. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha donat 48 hores al govern espanyol per explicar el cas Pegasus, sense amaneçar clarament amb no aprovar el decret.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.