La CGT manté la vaga de neteja a Barcelona, però només representa el 10% de la plantilla

El sindicat anarquista tracta de traïdora l'UGT i li retreu el boicot organitzat contra els piquets dels vaguistes

Piquet dels treballadors de neteja de la CGT

Foto: @CGTCatalunya

Els treballadors del servei de neteja i recollida d’escombraries de Barcelona afiliats a la CGT estan cridats a una vaga de sis dies que només ha mantingut l’organització anarcosindicalista i que ha començat aquest diumenge a la nit. Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, van decidir desconvocar l’aturada després que, el darrer divendres, arribessin a un acord amb les empreses de FCC.

Segons ha informat la CGT, la vaga durarà fins al divendres 29 d’abril. L’aturada, però, podria perdre l’impacte que s’esperava, ja que aquest sindicat només representa el 10% de la plantilla. Durant les primeres hores de la vaga, la nit d’aquest diumenge, treballadors vinculats a la CGT han organitzat un piquet a les portes de FCC alhora que diversos membres d’UGT han participat en un contrapiquet que tractava de protegir la sortida de camions.

Els anarcosindicalistes han titllat de “traïció” l’acció de la UGT, a qui ha acusat de “defensar servilment als seus amos”. En aquest sentit, la CGT considera que l’acord assolit pels sindicats majoritaris és “insuficient” i que representa “una clara pèrdua” del poder adquisitiu dels treballadors. El pacte preveu un augment salarial del 0,6% el 2019 i d’un 6% el 2021, mentre que el 2022 hi haurà un avançament del 2,5%. La CGT, però, insisteix que l’increment salarial s’ha de fer d’acord amb l’IPC i assenyala que tenen més reivindicacions, com no treballar set dies seguits o que es reconeguin les diferents categories professionals.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari