Quina ‘renegada’ de l’independentisme apareix a la llista d’espiats amb Pegasus?

Marta Pascal

Marta Pascal, l’exdirigent del PDECat i primera secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya, figura a la llista de persones de l’independentisme i la seva òrbita espiades, segons Citizen Lab, mitjançant el programa Pegasus.

Es tracta de la figura pública d’aquesta llista més desmarcada de l’independentisme mainstream, fins al punt d’haver afirmat que una declaració unilateral d’independència l’any 2017 “no tenia cap sentit” perquè “no es podia aplicar”.

Per declaracions com aquesta, i per no haver-se avingut amb l’expresident Carles Puigdemont, en l’estira-i-arronsa entre el PDECat i Junts, havia estat sovint la diana d’independentistes de la línia dura.

Pascal, que el passat mes de setembre es va incorporar com a tertuliana d’esports del programa Aquí Cuní (Cadena SER), va plegar de Twitter fa un mes lamentant que aquesta xarxa social és “el mirall de la banalització de la política, un intercanvi de retrets i titulars que només accelera la superficialitat dels discursos públics”.

A banda de Pascal, apareixen en la llista difosa per Catalan Gate -un web controlat per Òmnium Cultural- David Bonvehí, el seu excompany a la cúpula del PDECat i actual president del partit successor de Convergència, que no va aparèixer ni en un segon pla en la compareixença dels dirigents independentistes a Brussel·les, on sí que van tenir un paper destacat Junts, ERC i la CUP, juntament amb l’ANC i Òmnium.

(Visited 271 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari