Puigdemont acusa el govern espanyol d’integrar una “trama criminal”

L’expresident desacredita davant Junqueras el diàleg abanderat per ERC i anuncia querelles i actes arreu d’Europa per denunciar el ciberespionatge

Paluzie, Junqueras i Puigdemont, durant l'acte conjunt a Brussel·les
Paluzie, Junqueras i Puigdemont, durant l'acte conjunt a Brussel·les

Carles Puigdemont, l’expresident català i líder i eurodiputat de Junts, ha desacreditat la via del diàleg entre l’independentisme i el govern espanyol, abanderada i mantinguda per ERC, en presència del líder d’aquest partit i exvicepresident català, Oriol Junqueras, durant l’acte conjunt amb què els principals partits i entitats de l’independentisme han denunciat a Brussel·les l’espionatge contra figures de seu moviment, que una investigació de Citizen Lab publicada per The New Yorker atribueix a Espanya.

“És evident que no hi ha diàleg” i “no ens podem seguir refiant” de l’executiu espanyol, ha manifestat Puigdemont abans d’afirmar que l’executiu central “forma part d’aquesta trama criminal”.

L’eurodiputat i líder de Junts ha anunciat querelles “a diversos nivells” i en “diversos països europeus”, en concret contra “el CNI i òrgans relacionats” i NSO, l’empresa israeliana responsables del programa espia Pegasus.

A més, ha explicat que organitzaran actes als països on Citizen Labs ubica, més enllà d’Espanya, el presumpte espionatge contra independentistes: Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Luxemburg i França. És el que, minuts abans, Junqueras havia presentat com una “ofensiva internacional perquè aquests fets rebin càstig”, que també ha assegurat que tindrà ressò al Parlament de Catalunya i les Corts espanyoles.

Puigdemont també ha avançat que remetran l’informe de Citizen Labs a les autoritats comunitàries, a les quals ha instat a actuar “urgentment”, i al Consell d’Europa i a Nacions Unides. “És un delicte contra 450 milions de ciutadans”, ha assegurat.

En el mateix acte han intervingut el diputat de la CUP Carles Riera, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, l’exrelator de l’ONU David Kaye i l’investigador de Citizen Labs John Scott-Railton.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari