Mas demana unitat pel cas d’espionatge per evitar “un error més” de l’independentisme

L'expresident exigeix que s'investigui el paper de l'Estat, però diu que no només s'ha de posar el focus en el govern central actual

Artur Mas, en la roda de premsa d'aquest dilluns, als jardins del Pala
Artur Mas, en la roda de premsa d'aquest dilluns, als jardins del Palau Robert de Barcelona

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha demanat que l’independentisme doni una resposta unitària a la denúncia del possible espionatge que haurien patit dirigents del procés a través del control de les comunicacions dels seus telèfons mòbils. Artur Mas ha assegurat que ell se sumarà al posicionament que facin els dirigents que ara estan en primera línia política.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Mas ha afirmat que ell no presentarà cap denúncia a títol personal, sinó que “jo em sumaré a allò que decideixi la majoria; crec que seria un error, un error més dels que ja s’han comès, que cadascú dintre d’aquest projecte anés pel seu compte”.

En aquest sentit, l’expresident català ha criticat que fa deu anys alguns polítics catalans vinculats a l’independentisme ja van ser espiats, en el cas conegut com el de la policia patriòtica en el qual es va vincular l’inspector de la policia retirat José Manuel Villarejo. Mas ha assegurat que no el sorprèn que hi hagi la possibilitat que l’Estat hagi espiat els dirigents del procés independentista, l’expresident ha afirmat que “sorprès no, desgraciadament no estic sorprès; escandalitzat, sí; indignat, novament”.

Artur Mas defensa que l’autoria del possible espionatge no recau exclusivament en l’actual govern de l’Estat, presidit pel socialista Pedro Sánchez. Ben al contrari, Mas es mostra convençut que cal investigar els governs anteriors a l’actual, afirmant que “les conseqüències polítiques no s’han de determinar ara, amb poques hores i respecte només a un govern conjuntural com el tenim en aquests moments a Espanya; s’ha d’anar a l’arrel del problema, i l’arrel del problema no ve d’ara, ve d’abans”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari