Cop dels Mossos als organitzadors de macrofestes il·legals durant la pandèmia

Tres detinguts estan acusats de 25 delictes d’estafa i falsificació documental i de defraudar 200.000 euros

Restes d'una macrofesta
Restes d'una macrofesta

Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han anunciat aquest dimecres el desmantellament d’una organització que es va dedicar a l’organització de macrofestes il·legals durant la vigència de les restriccions sanitàries aplicades per mitigar l’efecte de la pandèmia de la covid-19.

Tres persones han estat detingudes en el marc d’aquesta operació com a presumptes autors de 25 delictes d’estafa i falsificació documental, ja que se’ls atribueix l’organització d’almenys 25 festes en habitatges de turisme rural sense el permís dels llogaters i sense pagar el lloguer d’aquests immobles, ni tampoc els serveis i productes consumits a la festa, com el càtering i la beguda.

Els membres d’aquesta organització, segons els Mossos, es repartien les funcions de llogar l’espai, convocar els assistents a la festa i contractar el càtering, el personal de seguretat i cambrers, i l’equipament tècnic. Segons els investigadors, es van lucrar amb la venda d’entrades i consumicions i van defraudar uns 200.000 euros.

Així mateix, els Mossos els han denunciat per incompliment de la normativa sanitària i per manca d’autorització per organitzar les festes. A aquests esdeveniments, convocats a les comarques del Maresme, la Noguera, el Garraf, el Pla de l’Estany, l’Alt Camp, el Baix Empordà, el Gironès, el Bages, Osona, la Selva i el Tarragonès, hi assistien entre 300 i 400 persones, tot i que l’aforament dels habitatges rurals que els acollien era de 10 o 15 persones.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari