Economia i Hisenda assumeix la gestió del Fons Complementari de Riscos

La Generalitat desisteix de cercar avals privats pel mecanisme creat perquè alts càrrecs afrontessin fiances milionàries del Tribunal de Comptes

Reunió del govern català
Reunió del govern català

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat gestionarà a partir del 2 de maig el Fons Complementari de Riscos, mentre que l’Institut Català de Finances (ICF), que l’havia gestionat fins ara, continuarà atorgant els avals, ha confirmat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja.

Es tracta d’un acord adoptat pel govern de la Generalitat sobre el fons amb què va aportar 10 milions d’euros el juliol del 2021 per ajudar ex-alts càrrecs de la Generalitat a afrontar fiances milionàries imposades pel Tribunal de Comptes per la participació que els atribueix en la promoció exterior del procés.

La decisió anunciada per Plaja descarta l’opció que els diners els avancin entitats financeres. La Generalitat ha destacat que, d’aquesta manera, es preserva el paper de l’ICF “com a banca de promoció pública”, s’evita “la provisionalitat i la temporalitat” en l’administració del fons i s’aconsegueix una “gestió continuada”.

El govern català calcula que aquesta decisió estalviarà uns 50.000 euros de diners públics perquè no es pagaran comissions per encarregar la gestió a cap entitat.

Els avals dipositats gràcies al Fons Complementari de Riscos van rebre la llum verda del Tribunal de Comptes després del rebuig inicial de la delegada instructora del cas que afecta els ex-alts càrrecs de la Generalitat, Esperanza García.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.