L’Ajuntament participa de l’expulsió de llogaters en comprar locals comercials a Les Corts

El consistori vol adquirir 16 immobles, però 14 d'aquests estan ocupats per activitats econòmiques

Ada Colau i Jaume Collboni
Ada Colau i Jaume Collboni

Foto: Imatge d'arxiu

El pla del Govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni per comprar un total de 50 locals comercials buits i així reactivar l’economia de Barcelona, anunciat l’abril de l’any passat, ha aixecat un gran rebombori després de fer-se públic que gran part dels immobles adquirits a Les Corts estan actualment ocupats per activitats econòmiques. El consistori va comprar en aquest barri un total de 16 locals situats al mateix carrer, dels quals 12 alberguen activitats econòmiques i altres dos funcionen com a magatzem, de manera que només hi ha dos que compleixin la condició d’estar en desús.

Els 16 immobles adquirits per l’Ajuntament a Les Corts són propietat de la mateixa empresa, Real Estate Added Value SL, una immobiliària domiciliada a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) l’administrador únic de la qual és l’empresari Carles Roses Vidal, segons consta. Els llogaters dels locals van assabentar-se per la premsa dels plans del consistori, i han dut a l’Audiència Pública de Les Corts el burofax que els ha enviat la propietat aquesta setmana notificant-los que han de deixar els immobles en dos mesos, quan s’hauria de formalitzar la compra per part de l’Ajuntament.

Els grups municipals de Junts i ERC han denunciat aquesta maniobra de l’Ajuntament i han acusat de “mal govern” l’Executiu que encapçalen Colau i Collboni. El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha descrit la situació com “un exemple d’un pèssim ús de recursos públics”, mentre que la líder de Junts, Elsa Artadi, ha destacat la manca de transparència del consistori i ha anunciat que portarà a l’Oficina Antifrau el programa Amunt Persianes de compra de locals perquè hi veu “irregularitats”.

Fonts del Govern municipal han insistit que només adquiriran els locals que estiguin buits, de manera que els que tinguin contracte de lloguer vigent quedarien descartats. No obstant això, l’operació de compra que preveu l’Ajuntament farà que el propietari no renovi els lloguers, de manera que s’acabarà expulsant els negocis. Els llogaters consideren que el consistori col·labora en aquesta expulsió, ja que assenyalen que algú va validar l’operació i va veure que, efectivament, la majoria dels locals escollits a Les Corts tenen actualment activitat.

L’Ajuntament ha destinat un total de 16 milions d’euros de pressupost a l’adquisició de locals buits pel programa Amunt Persianes. En cas que la compra dels immobles de Les Corts segueixi endavant, l’empresa Real Estate Added Value s’endurà 3,2 milions d’euros del consistori.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari