Illa recorda a JxCat que “ha de respectar” el pacte lingüístic de l’escola catalana

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha defensat que l'acord de PSC, ERC i comuns “és un bon punt de partida”

El líder de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, a Cornellà (PSC)
El líder de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, a Cornellà (PSC).

El líder de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha recordat a JxCat que “quan es signa un acord s’ha de respectar” després que els postconvergents trenquessin el pacte del model lingüístic de l’escola catalana que van presentar amb PSC, ERC i comuns al Parlament. També ha aplaudit al seu partit per haver “pensat en Catalunya” i no interessos partidistes per tractar de “solucionar un problema que alguns volen mantenir viu”.

A la convenció política de la Federació de Barcelona dels socialistes, amb el tinent d’alcalde de la capital, Jaume Collboni, ha descrit al Govern de la Generalitat com “una camisa de força” per a la societat catalana que “no funciona”. Ha expressat que els ciutadans tenen “molta energia i moltes ganes de fer coses”, aprofitant l’impuls dels fons europeus.

El Govern es desmarca de Junts

La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha assegurat que “l’acord del Parlament és una bona proposta, un bon punt de partida”. “Aquest Govern posa en valor el gran consens polític en la defensa del català. El que fa falta és continuar fent tot el possible en tots els àmbits: Govern, Parlament i societat civil. S’ha de fer de manera coordinada i junts”, ha sentenciat.

Plaja ha defensat que l’executiu “està absolutament compromès amb l’impuls pertot arreu a tots els àmbits de l’ús, l’aprenentatge i la defensa de la llengua catalana com a llengua pròpia del país”. “El català és i continuarà sent la llengua vehicular de l’escola i el Govern treballa per trobar tots els mecanismes possibles per acabar amb la judicialització del català a les escoles i a tots els àmbits per apartar als tribunals de les decisions lingüístiques”, ha destacat.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari