Borrell acusa Rússia de transformar a Ucraïna en “una segona Síria”

L'alt representant de la UE per Afers Exteriors ha destacat la importància de “reforçar la legislació a nivell internacional i millorar l'equilibri de poder”

Josep Borrell, alt representant de la UE per Afers Exteriors (Wikimedia Commons)
Josep Borrell, alt representant de la UE per Afers Exteriors (Wikimedia Commons).

“El món sencer està en perill”, ha exclamat l’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers Exteriors, Josep Borrell, en la inauguració del Fòrum de Doha a Qatar. L’exministre del Govern d’Espanya ha acusat Rússia de convertir a Ucraïna en “una segona Síria”.

“Si un país fort pot imposar la força a un veí que no li amenaça, cometent crims de guerra com està fent, destrossant un país, fent de Mariúpol l’Alep europea i fent d’Ucraïna una segona Síria, llavors el món sencer està en perill”, ha expressat a la sessió ‘Transformant per una nova era’.

Borrell ha deixat clar que la Guerra d’Ucraïna “és un problema a les fronteres d’Europa, però no és un problema europeu” sinó de caràcter mundial. “Hem de reforçar la legislació a nivell internacional i millorar l’equilibri de poder”, ha sentenciat.

La Xina i l’equilibri mundial

“Una de les males conseqüències que pot portar aquest conflicte és el d’empènyer a Rússia cap a la Xina i crear una divisió entre el que podem denominar el sud-est i el nord-oest globals”, ha destacat Borrell, que està viatjant aquest cap de setmana a Catar i Kuwait per a conversar sobre les relacions bilaterals, la cooperació internacional i la seguretat mundial després de la invasió russa d’Ucraïna.

El mandatari lleidatà ha explicat que s’ha de parar la guerra per evitar una “escalada horitzontal o vertical que ho pugui portar a un gran conflicte”. Ha recordat la importància de pressionar a Rússia “amb totes les nostres possibilitats per intentar que paguin per això”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.