Les sancions d’Occident podrien afectar tres iots d’oligarques russos atracats a Barcelona

Els vaixells són el Solaris, de Roman Abramovich, l'Aurora, d'Andrey Molchanov, i el Valerie, de Sergey Chemezov

Marina Port Vell (Barcelona)

Foto: @MarinaPortVell

Les sancions econòmiques que Occident ha acordat imposar a Rússia com a resposta a la invasió d’Ucraïna ordenada per Vladímir Putin podrien afectar tres grans iots que estan atracats al port de Barcelona i que pertanyen a tres oligarques russos. Es tracta del Solaris, de Roman Abramovich, l’Aurora, d’Andrey Molchanov, i el Valerie, de Sergey Chemezov.

Abramovich és un multimilionari rus que acostuma a aparèixer al rànquing que elabora la revista Forbes. És propietari del Chelsea, el club de la Premier League britànica, però la seva fortuna -13.500 milions de dòlars- procedeix de diversos negocis. La setmana passada, després de l’inici de la guerra a Ucraïna, Abramovich va deixar la gestió directa del Chelsea en mans de persones de la seva confiança.

Molchanov té una fortuna de 1.200 milions de dòlars procedent principalment de l’àmbit de la construcció, de fet disposa de la participació majoritària de LRS Group, el productor més gran de materials de construcció de Rússia. És un oligarca de l’entorn de Putin, i durant cinc anys va ser membre del Consell de la Federació, la institució equivalent al Senat. D’altra banda, Chemezov, militar i col·laborador molt proper al president rus, és el conseller delegat de Rostec, la Corporació Estatal d’Assistència al Desenvolupament, Producció i Exportació de Tecnologia Avançada.

Els tres iots esmentats, d’un valor milionari, estan equipats amb heliports, piscines i pistes de tenis, i es podrien veure afectats per les mesures anunciades pels Estats Units i la Unió Europea, les quals inclouen, entre d’altres, la congelació dels actius -mansions, iots, avions privats…- de grans empresaris russos propers al president Putin.

El diumenge, a més d’aquests tres iots, hi havia un altre atracat al port de Barcelona que també corresponia a un oligarca rus. Era el Galactica Super Nova, propietat de Vagit Alekperov, un empresari  que va ser viceministre del petroli i gas de la Unió Soviètica i que, des de la desintegració d’aquesta, presideix Lukoil, la petroliera més important de Rússia. El seu iot, però, va salpar el diumenge de Barcelona cap a Tivat (Montenegro).

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari