Fracassa la trobada entre Educació i els sindicats, que mantenen la vaga

Els sindicats educatius pressionen González-Cambray mantenint les mobilitzacions de la setmana que ve

Primera jornada de vaga dels sindicats d'educació

Tot i que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, havia dit que “no ens aixecarem de la taula fins que hi hagi un acord històric”, la trobada ha acabat i sense cap acord. Abans de comparèixer davant dels mitjans de comunicació, els mateixos sindicats han publicat un cartell amb l’anunci de les mobilitzacions de la setmana que ve. Per al dia 29, els sindicats tenen previst recórrer la Diagonal des de Jardinets de Gràcia fins al departament d’Educació, a Via Augusta. El 30, es repetirà el recorregut que ja es va fer ara fa una setmana, de Plaça Universitat a Sant Jaume.

Tot i el desacord, valorat molt distintament per ambdues parts, demà hi haurà una nova trobada, la tercera d’ençà que va començar el conflicte, que es preveu tan intensa i llarga com la d’aquest dijous, que ha durat gairebé cinc hores entre matí i tarda.

El sindicat majoritari, USTEC, ha llegit un comunicat unitari en què, sense acceptar preguntes de la premsa, han deixat clar que la proposta d’Educació no ha estat suficient. “Les postures estan molt allunyades”, han lamentat.

Per la seva banda, el departament d’Educació, amb la directora general de professorat, Dolors Collell, al capdavant, ha explicat que la conselleria ha intercanviat documentació amb els sindicats “per primera vegada”. “Hi ha un bon clima i voluntat d’entesa. Aquí estem i aquí seguirem”, ha dit.

Això no obstant, el departament que dirigeix el conseller González-Cambray “no entén” que es mantingui la convocatòria de vaga, però han insistit que cal “continuar apostant pel diàleg”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.