Josep Costa també va tenir els seus ‘minuts de glòria’ a ‘Russia Today’

El 3 de maig de 2018, l’aleshores vicepresident primer del Parlament va ser entrevistat a ‘Going underground’, el mateix programa on va participar Carles Puigdemont el 20 de març del 2021

Josep Costa, entrevistat pel periodista de Russia Today Afshin Rattansi, el 3 de maig de 2018

L’ex-vicepresident primer del Parlament Josep Costa va ser entrevistat al programa Going underground, de Russia Today, pel periodista Afshin Rattansi, el 3 de maig del 2018. És el mateix programa en el qual va ser entrevistat l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont el 20 de març de l’any passat. El video del canal de Youtube que recull l’entrevista no és accessible des de territori europeu després que la Comissió Europea decidís bloquejar-lo juntament amb les emissions d’una altra cadena de televisió estatal russa, Sputnik TV, en considerar que feien propaganda de la invasió i els bombardejos de Rússia a Ucraïna. Les informacions de Going underground i del periodista Afshin Rattansi es poden seguir a través del seu canal de Twitter, ja que no estan bloquejats. Veure’ls certifica la seva funció de propaganda favorable a la guerra engegada per Vladimir Putin. A Russia Today se la coneix, irònicament, com Putin Today o la Fox de Putin.

A Twitter hi ha referències a la intervenció de Josep Costa al programa de Rattansi. L’usuari barbaryfigs (@milfordedge) va escriure el mateix 3 de maig un missatge en aquesta xarxa social: “Josep Costa, portaveu (sic) del Parlament de Catalunya tem més violència de l’Estat, parla de les infraccions de la immunitat parlamentària en l’empresonament de líders polítics independentistes, l’ús indegut de la llei de rebel·lió. La UE no és segura”. Va adjuntar l’enllaç a Youtube del vídeo de l’entrevista que ara no és accessible des d’Europa.

També el 3 de maig l’usuari The C word. (@Thenotfakeme) es feia ressò de l’entrevista i comentava el següent: “a partir del fet innegable que Espanya i Alemanya tenen els presos polítics catalans amb gust, això és el que Espanya ha portat a la UE. Rússia promourà aquesta abominació a cada oportunitat, un regal al règim repressiu d’arreu” i afegia el hastag #wakeupeurope. The C word. acompanya la seva etiqueta amb dos llaços grocs i aquest text: “La policia espanyola va maltractar els meus veïns per votar. NO ES GUAY. Així, quan Espanya aturi les mentides sobre els catalans deixaré de dir la veritat sobre Espanya”. Es va donar d’alta a la xarxa el novembre del 2017 dient que vivia a “Catalunya via #BrexitLand”.

El mitjà digital català que més ressò s’ha fet de les intervencions de dirigents independentistes a Russia Today és elnacional.cat. La notícia sobre l’entrevista de Rattansi a Costa a la televisió pública russa la va publicar l’endemà de la seva emissió. La va titular “Costa a Russia Today: La justícia espanyola persegueix com ho feia el franquisme”.

Nascut el 1976 a Santa Gertrudis de Fruitera (Eivissa), Josep Costa es va  llicenciar en Dret a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i va començar militant a ERC el 1993 per passar-se després a Junts per Catalunya. Va ser elegit diputat per aquest darrer partit al Parlament a les eleccions del 21 de desembre del 2017 i el 17 de gener del 2018 va passar a ser vicepresident primer de la cambra. A les eleccions del 14 de febrer del 2021 no va ser reelegit diputat i tot i que amb la renúncia de Carles Puigdemont al seu escó podria haver tornat al Parlament va decidir no fer-ho. Des d’aleshores treballa com a lletrat de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i és professor associat de Teoria Política a la UPF.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.