Una cap de la Policia Nacional: “Ja els agradaria a algunes que les violés un antiavalots”

La responsable del cos a Pontevedra, destituïda pel que va dir en l'homenatge a un agent ferit per les protestes del procés

L'excomissària de la Policia Nacional de Pontevedra, Estíbaliz Palma

Foto: @policia

El Ministeri de l’Interior ha destituït de manera fulminant la cap de la Policia Nacional a Pontevedra (Galícia), Estíbaliz Palma, després que elDiario.es hagi fet públiques les polèmiques declaracions que va fer durant l’homenatge a un agent del cos, obligat a jubilar-se per les seqüeles de les ferides que va patir en les manifestacions postsentència del procés.

Durant el seu discurs, després de destacar la figura de l’agent i de la parella d’aquest, la comissària va referir-se a les crítiques que va rebre la Policia Nacional per la seva actuació contra els manifestants: “Va haver-hi 48 hores en les quals semblava que la Policia Nacional s’havia transformat i, de cop i volta, violava, maltractava i no sé quantes coses més feia, que ja els agradaria a algunes que les violés un UIP” (Unitat d’Intervenció Policial, popularment coneguts com a antiavalots).

Com ha avançat el mitjà citat, Palma va fer aquest comentari entre riures i bromes, i un dels presents va demanar llavors als qui estaven gravant amb el mòbil que ho tallessin. La comissària estava al capdavant de la Policia Nacional de Pontevedra des de la tardor del 2019, i també va exercir de secretària de la Dona al Sindicat Professional de Policia, l’organització que representa els interessos dels comandaments del cos. Llavors, en les seves intervencions públiques, defensava la igualtat real entre homes i dones dins de la policia.

Tal com ha manifestat aquest dimarts un portaveu d’Interior, davant la transcendència dels fets la Direcció General de la Policia ha decidit cessar Palma com a comissària en cap de Pontevedra.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari