Algèria denuncia “la segona traïció històrica” d’Espanya al Sàhara Occidental

Fonts diplomàtiques algerianes consultades per 'El Confidencial' han negat l'existència d'una comunicació prèvia amb Espanya

Abdelmadjid Tebboune, president d'Argèlia
Abdelmadjid Tebboune, president d'Argèlia (Twitter).

El principal proveïdor de gas d’Espanya, Algèria, ha carregat contra l’executiu de Pedro Sánchez per donar suport a la proposta del Marroc com a solució pel conflicte del Sàhara Occidental. “És la segona traïció històrica al poble sahrauí per part de Madrid després del funest acord de 1975”, han denunciat fonts del govern algerià citades pel diari digital TSA.

Aquestes fonts feien referència a l’acord signat el 14 de novembre del 1975 quan el Govern va cedir l’antiga colònia del Sàhara espanyol al país marroquí i a Mauritània sense tenir en compte la voluntat de la població sahrauí. “Finalment, el Marroc ha obtingut el que volia d’Espanya”, han sentenciat.

L’executiu espanyol ha assegurat a ‘El Periódico’ que el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, va contactar amb “poca antelació” per telèfon amb el seu homòleg algerià, Ramtane Lamamra, per avisar-lo del canvi de posició. “Per Espanya, Algèria és un soci estratègic, prioritari i fiable amb el qual pretenem mantenir una relació privilegiada”, han assenyalat fonts del Govern de Sánchez. Fonts diplomàtiques algerianes consultades per ‘El Confidencial’ han negat l’existència d’una comunicació prèvia amb Espanya.

La Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) ha convocat una manifestació a Barcelona amb l’eslògan “El Sàhara no es ven”. Es farà aquest dimecres 23 de març a les 19.00 hores davant la Delegació del Govern (carrer de Mallorca, 278, Barcelona).

Cartell de la manifestació de la Federació ACAPS
Cartell de la manifestació de la Federació ACAPS.
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.