Illa defensa a Sánchez pel suport a la proposta del Marroc pel Sàhara

El Govern de la Generalitat de Catalunya i l'oposició han carregat contra la polèmica decisió: “És un error amb conseqüències importants”, ha destacat Aragonès

Salvador Illa, president del Grup Parlamentari Socialistes - Units per avançar (PSC)
Salvador Illa, president del Grup Parlamentari Socialistes - Units per avançar (PSC).

El gest d’acostament del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, al Marroc per millorar les relacions amb aquest país ha desencadenat un terratrèmol de crítiques. Salvador Illa ha defensat la decisió de Sánchez d’acceptar el règim d’autonomia per al Sàhara Occidental que proposa el Marroc : “La decisió que es va prendre és un plantejament realista, valent i decidit que respecta la sobirania de tots els països”. “Fa falta valentia per a prendre decisions com la que va anunciar ahir el Govern d’Espanya”, ha assenyalat el PSC al seu compte de Twitter.

Quan ha conegut les paraules de l’executiu central, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha mostrat contrariat: “La decisió de l’estat espanyol és un error amb conseqüències importants, especialment per al poble sahrauí”. “Fa falta una rectificació i tornar a la defensa del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental com a eina per a la resolució del conflicte, d’acord amb l’ONU”, ha sentenciat.

Tots els partits, llevat del PSC, ha criticat l’anunci fet per Sánchez. “La solució al conflicte del Sàhara ha de basar-se en el respecte al dret internacional i a la voluntat del poble sahrauí”, ha assenyalat Barcelona en Comú. “Per l’internacionalisme, defensem els drets humans i l’autodeterminació”, ha destacat la CUP.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari