Per què Alfons Godall continua sent vicepresident de la Fundació Barça?

Alfons Godall

El Barça de Joan Laporta s’ha convertit en un club que reflecteix el desordre i l’autocomplaença del seu president i, per extensió, de tota una sèrie de tics propis d’un estil de govern desmanegat. Fa unes setmanes, per exemple, es va voler tancar una bretxa de seguretat a la Fundació Barça perquè al seu responsable, el vicepresident primer Alfons Godall, no se li va ocórrer una altra cosa que criticar gratuïtament i sense cap motiu Rafa Nadal després de guanyar l’Open d’Austràlia, qualificant-lo d’enemic de la independència de Catalunya.

Tan lliurement com Alfons Godall va expressar una opinió personal, i per descomptat legítima, un dels principals patrocinadors de la Fundació Barça com és la Fundación Mapfre va decidir que, com a partner de l’entitat blaugrana en un projecte d’integració infantil a una favela de Rio de Janeiro i com a patrocinador principal del tenista de Manacor, també tenia el dret de retirar-se d’aquesta col·laboració per entendre que aquest punt de vista era inseparable de la seva responsabilitat i representativitat al capdavant de la Fundació Barça. Els executius de Mapfre van traslladar al Barça la seva incomoditat per aquesta situació i la seva voluntat de donar per acabada el més anticipadament possible la seva relació i col·laboració conjunta en aquest projecte.

La reacció de Joan Laporta, en aquest cas, va ser la de prioritzar l’entesa cordial amb Mapfre i suggerir al seu amic -o seria millor referir-se a examic- Alfons Godall que presentés la seva dimissió com la millor manera de solucionar una situació evidentment tibant. Així, en les hores següents a aquests fets, Alfons Godall va deixar la seva dimissió escrita en un missatge a les xarxes socials: “El tuit amb la meva opinió sobre un personatge famós i el seu perfil pot perjudicar la @FundacioFCB per la pressió d’algunes empreses i mitjans. No vull costar ni un cèntim al @FCBarcelona_cat ni renunciar a la llibertat d’expressió. En conseqüència, renuncio al càrrec. Gràcies!!”.

El cas, no obstant això, és que Alfons Godall continua figurant al Patronat de la Fundació com a vicepresident, càrrec per al qual va ser triat al juliol de l’any passat. Encara que per estatuts el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ho és de la Fundació, es concedeix la responsabilitat de la seva gestió al vicepresident primer, en aquest cas a un no directiu com Godall. Amb la diferència, això sí, que qui ara ocupa aquesta vicepresidència primera és Xavier Sala Martín -sembla que un altre examic seu-, mentre que Godall apareix com a vicepresident segon.

Cal entendre, doncs, que aquesta renúncia al càrrec es refereix al rang de la vicepresidència, però no com a integrant del Patronat al qual continua pertanyent com a membre. Aquest estatus li suposa continuar gaudint de determinats privilegis com l’accés a la llotja en alguns partits, assistència a desplaçaments, entrades i els afalacs propis i generosos habituals de l’estil Laporta, sense limitacions ni estalvi quan es tracta de representar al FC Barcelona.

Així, el Patronat actual de la Fundació Barça segons la web oficial és el següent: Joan Laporta, president; Xavier Sala-Martín, vicepresident primer; Alfons Godall, vicepresident segon; Josep Cubells, secretari; Ferran Olivé, tresorer, al costat dels vocals Joan Boix, Carles Cuní, Manel Esteller, Antoni Esteve, Elena Fort, Jesús Majem, Inés Martí, Sergio Montaner, Xavier Pérez, Josep Puigdollers, Josep Ramon Subirà, Joaquim Triadú, Rafael Yuste.

(Visited 281 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari