L’ANC votarà si presenta una “llista cívica” a les eleccions al Parlament

La proposta s’inclou en el full de ruta que el secretariat plantejarà als socis

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie

El secretariat de l’ANC proposarà als socis que votin si volen que aquesta entitat independentista presenti una “llista cívica” a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, al marge dels partits, han avançat El Periódico i l’Agència Catalana de Notícies..

La proposta, que es votarà entre el 22 i el 23 de març, descarta convertir l’ANC en un partit i és justificada pel secretariat adduint una necessitat de “defensar la voluntat dels independentistes”.

La possibilitat de presentar una candidatura electoral forma part del full de ruta que se sotmetrà al parer dels socis de l’entitat, el qual reflecteix el desencant dels dirigents de l’ANC amb ERC, Junts i la CUP, els partits independentistes amb representació a la cambra catalana. Considera, de fet, que el “front polític-institucional s’ha diluït en l’autonomisme”.

L’entitat que presideix Elisenda Paluzie afirma, així mateix, que tant la Generalitat com el Parlament són “institucions captives, sotmeses, amenaçades i desgastades, que ni aprofiten el petit marge de maniobra que els queda per treballar per la independència”, i que “no volem ni podem esperar passivament que les institucions es decideixin a assumir el lideratge polític”.

(Visited 155 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari