Aragonès deixa sol Cambray en les negociacions en la vaga de mestres

Rebutja ser l'interlocutor i afirma que qui té "l'expertesa, el coneixement i la confiança" per dialogar és el conseller

El conseller Cambray i el president Aragonès
El conseller Cambray i el president Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació. El cap del govern ha reiterat que qui té “l’expertesa, el coneixement i la confiança” per dialogar amb la comunitat educativa és el Departament d’Educació, amb “tot el govern al costat”. De fet, ha subratllat que el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, té tot el seu suport per generar el “màxim d’acords possibles”.

Els sindicats educatius van reclamar negociar directament amb el president de la Generalitat després de reunir-se amb el conseller d’Educació el primer dia de la vaga, dimarts passat. Consideren que Cambray ja no és vàlid per portar a terme aquest diàleg. Però, de moment, Aragonès ha rebutjat aquesta opció.

Els sindicats exigeixen la dimissió del conseller i aquest dijous ho han tornat a reiterar en la manifestació que ha acabat a la plaça de Sant Jaume. La portaveu de la USTEC, Iolanda Segura, l’ha acusat de tenir “posat autoritari” i d’actuar amb “prepotència”. La gota que va fer vessar el got va ser, segons les organitzacions sindicals, l’avançament del calendari escolar. Tot i això, els docents insisteixen que aquest no és el motiu que els ha dut a la vaga: demanen revertir les retallades, més inversió en educació i la retirada del nou currículum.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.