Rufián es disculpa per la “contundència” però manté les crítiques als contactes russos

El portaveu d'ERC defensa que l'independentisme no s'ha de vincular amb el Kremlin "de cap manera"

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián.

Foto: @Congreso_Es

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha demanat disculpes per la “contundència” de les seves paraules respecte als contactes que l’expresident Carles Puigdemont i el seu entorn més proper haurien mantingut amb el Kremlin. En declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, el republicà ha demanat perdó per si les seves declaracions “van molestar a segons qui” i, lluny de desdir-se de les seves crítiques, ha defensat que “la situació requereix aquesta contundència”.

“La nostra política internacional ha de ser sempre amb democràcies occidentals, això ha de quedar clar. De cap manera ens hem de vincular amb el Kremlin, i menys ara”, ha asseverat el portaveu republicà. En aquest sentit, Rufián ha assenyalat que les informacions relatives als contactes amb l’entorn de Vladímir Putin posen en risc “la credibilitat de tot el moviment independentista”.

Respecte al suposat encàrrec que ERC va fer al seu portaveu del Congrés perquè critiqués amb vehemència els contactes russos de Junts, Rufián s’ha limitat a afirmar que va fer les declaracions en nom del partit: “ERC és una pinya i sóc representant d’un projecte col·lectiu”.

Arran de les declaracions del portaveu republicà, diversos membres de Junts han carregat públicament contra Rufián i han assegurat que mai van demanar el suport de Putin a la independència de Catalunya. La indignació en el partit postconvergent per les paraules del republicà ha estat de tal magnitud que, aquest dimecres, JxCat ha registrat una petició perquè Rufián comparegui al Parlament per donar explicacions.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari