El CxRep exigeix disculpes a ERC per les declaracions de Rufián sobre Puigdemont i Rússia

Alay nega que ell i l’expresident cerquessin el suport del Kremlin al procés

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Consell per la República (CxRep), l’organització privada independentista que presideix l’expresident Carles Puigdemont, ha exigit a Esquerra Republicana (ERC) que es disculpi per les declaracions amb què el portaveu d’aquest partit al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat Puigdemont i figures de la seva confiança, vinculant-los amb Rússia.

En un missatge publicat a Twitter, el CxRep, on Junts és de lluny la formació dominant, ha considerat “inacceptable” que hagin passat “10 hores” sense que “no hi hagi hagut una rectificació pública” pel que considera una “declaració insultant” de Rufián contra Puigdemont.

El senador de Junts Jami Matamala, amic de Puigdemont, ha tractat el portaveu d’ERC al Congrés “de desgraciat” després de recordar “el que s’ha patit i es pateix a l’exili”.

Arran de les informacions que han descrit els contactes russos de l’expresident català i el seu cap d’oficina, Josep Lluis Alay, Rufián ha manifestat aquest dimarts que són “senyorets” que “es creien James Bond” i “es passejaven per Europa reunint-se amb la gent equivocada”, als quals ha atribuït, a més, “una frivolitat terrible”.

Alay, per la seva part, ha assegurat a RAC1 que mai van demanar el suport del president rus, Vladimir Putin, a la independència de Catalunya, sinó que en aquells viatges van limitar-se a “explicar la situació” catalana.

Així mateix, ha considerat que les paraules de Rufián són injustes i fan “més verídica la fantasia” que, segons assegura, és el suposat intent de Puigdemont d’aconseguir el suport del Kremlin. Alay també ha afegit que aquestes paraules del diputat d’ERC enterboleixen l’ambient en el moviment independentista.

Josep Rius, el portaveu de Junts, ha manifestat, per la seva part, que esperen una rectificació per part d’ERC per unes declaracions que troba “d’extrema gravetat”. Segons difon Europa Press, però, ERC va acordar que Rufián carregués públicament contra els contactes russos que s’atribueixen a Puigdemont per desmarcar-se’n.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari